Депресия | Тревожност | Хроничен стрес | Бърнаут | Загуба | Взаимоотношения | Родителстване

Често Задавани Въпроси

Какво е FUPAN?

Future Urban Psychological Assistance Network е сайт за онлайн психологическа помощ за корпоративни и индивидуални клиенти.

Защо FUPAN?

Модерните хора ежедневно се сблъскваме със ситуации, които изискват усъвършенстване и приспособяване. Ангажиментите и отговорностите нарастват, а времето, с което разполагаме не се променя. FUPAN предлага професионализъм и гъвкавост по отношение на място, време и начин на общуване – чат съобщения/писма без записване на час и сесии на живо – аудио/видео в удобно за Вас време.

Може ли FUPAN да замени консултирането на живо?

Онлайн консултирането може да има сходни преимущества, но не може да замести консултирането на живо във всеки случай. Вашият консултант няма да бъде упълномощен да постави официална диагноза, да изготви съдебна експертиза или да предпише медикаменти.

Как работи онлайн консултирането?

До 24 часа след попълване на кратък въпросник Вашият консултант ще се свърже с Вас и ще предостави своите детайли за контакт.

Консултантът ще остави възможност за достъп до своя работен календар, в който да запишете час за своите сесии на живо.

Вие може да изпращате чат съобщения/писма неограничено 5 дни в седмицата (08.00-20.00 часа), като Вашият консултант ще Ви отговаря с обратна връзка, инсайт и насоки 1-2 път дневно, според неговата заетост. Той ще Ви помогне да откриете нещата, които Ви спират да сте по-удовлетворени и спокойни. Диалогът чрез съобщения може да бъде основен компонент в работата Ви с консултанта.

Колко дълго ще трябва да използвам FUPAN?

Това зависи от Вашите нужди и индивидуалност. Някои потребители откриват, че са получили подобрение само след няколко седмици, други предпочитат да се придържат към консултирането за по-дълъг период от време, да усъвършенстват себе си и взаимоотношенията си с другите.

Каква е разликата между онлайн консултирането и коучинга?

Коучинг се практикува от хора, които имат умения в определени области, но нямат формално обучение и сертификат да предоставят психологическо консултиране. Коучингът има различен фокус и цели от консултирането.

Кои са нашите консултанти?

Нашият екип се състои от високо квалифицирани психолози с магистратури и докторантури в областта на клиничната психология. Всички те имат специализации в различни парадигми и школи по психотерапия и са достигнали консултантско или терапевтично ниво. Всички консултанти имат минимум от 3 години опит. FUPAN предоставя допълнително обучение, насочено към особеностите на онлайн терапията, както и възможност за супервизия и обратна връзка.

FUPAN ли е точният избор за мен?

FUPAN е правилният избор, ако търсите начин да подобрите качеството си на живот. Ако има нещо, което възпрепятства постигането на Вашите цели или влияе негативно на настроението ви, ние можем да Ви помогнем.

Внимание! FUPAN не е правилното решение за Вас, ако някое от следните твърдения е вярно:

  • Имате натрапливи мисли за нараняване на себе си или другите

  • Нямате навършени 18 години или имате настойник

  • Ако сте в момент на кризисна или спешна ситуация

  • Ако имате поставена диагноза за тежко психично заболяване или имате препоръка да бъдете под психологическо наблюдение или психиатрична грижа

  • Задължени сте да бъдете в терапия или от съдебно решение, или поради изискване на институция

  • В момента сте в отношения, които застрашават Вашата психологическа и физическа сигурност

  • Не притежавате устройство, което може да се свързва с интернет или не можете да разчитате на добра интернет връзка

От кого ще получа помощ?

След като попълните кратък въпросник, ние ще изберем консултант за Вас според особеностите на Вашия проблем и личните Ви предпочитания. Различните консултанти притежават различни подходи и акцент в терапията, затова е много важно да намерим правилния човек, който може да постигне най-добрите резултати за Вас. Нашият опит показва, че успяваме да намерим подходящ терапевт в много голяма част от случаите. Все пак, ако по време на процеса, имате усещането, че изборът не Ви пасва, има възможност да се потърси алтернатива.

Как ще платя за услугите на FUPAN?

Плащанията ще бъдат превеждани по банков път на сметката на фирма Фупан ООД.

Какво трябва да знам преди да започна?

Регистрирах се. Колко време ще отнеме да бъда свързан/а с терапевт?

В повечето случаи, по-малко от 24 часа.